INTERNATIONELLA HJÄRTSTARTARDAGEN

World Restart a Heart (WRAH) Hjärtstartardagen, dagen då vi tänker extra mycket på att starta hjärtan. Hjärtstartardagen inträffar den 16 oktober men uppmärksammas under hela veckan på olika sätt runt om i världen för att öka överlevnaden i plötsligt hjärtstopp genom att öka medvetenheten kring plötsligt hjärtstopp, hjärt-lungräddning och hjärtstartare.

Restart A Heart instiftades av 2012 av ERC (European Resuscitation Council) med stöd av EU Parlamentet och instiftades som World Restart A Heart av ILCOR (International Liasion Committee On Resuscitation) 2018.

HJÄRTSTARTAREDAGEN 2019

Under den 16 oktober och dagarna innan och efter hålls aktiviteter runt om i landet där man kan prova hjärt-lungräddning och hur hjärtstartare används. Om du själv arrangera en dag eller om du vill gå på en sådan aktivitet så hittar du dessa här.

BFHS kommer att synas i sociala medier för att på olika sätt öka medvetenheten om plötsligt hjärtstopp, hjärt-lungräddning och hjärtstartare.

Hashtags att använda
#worldrestartaheart
#allakanräddaliv
#hjärtstartardagen
#hjärtstartare

HJÄRTSTARTAREDAGEN 2018

Förra året (2018) arrangerades olika aktiviteter för information om hjärt-lungräddning runt om i landet. Med HLR-rådet som huvudarrangör arrangerades ett evenemang i Kungsträdgården i Stockholm tillsammans med flera olika organisationer.